GuestHouse Hotel gaat voor duurzaamheid - GuestHouse Hotel

GuestHouse Hotels geeft om de wereld om ons heen. Wij zijn ons ervan bewust dat we de impact die wij hebben op onze omgeving zoveel mogelijk moeten beperken en waar mogelijk compenseren. In het kader daarvan heeft ons Green Team een eigen duurzaamheidslabel (logo) opgezet om uiting te geven aan onze duurzame ambities. Ook zijn wij druk bezig een Green Key certificaat te behalen. Dit internationaal erkende certificaat is straks een mooie beloning voor onze manier van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Enkele mooie voorbeelden die wij tot nu toe al hebben gerealiseerd, zijn:

  • Ons eigen ‘circulaire’ bier. Dit wordt voor ons gebrouwen met overgebleven brood van het ontbijt. Op deze manier gooien we dat niet weg maar is het een grondstof voor een nieuw product. Het levert een zeer smaakvol bier op met de naam ‘Ketshill’s Special Blond (logo).
  • ‘Save The Planet’; gasten kunnen ervoor kiezen een dag hun hotelkamer niet te laten schoonmaken en zodoende minder was te produceren. Als beloning hiervoor krijgt men een gratis ontbijt.
  • Afval scheiden aan de bron. Op deze manier bewustzijn creëren over het scheiden van afval, ook bij kinderen. Wij maken gebruik van afvalbakken van oud pallethout die zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Cartridges for Kika; onze oude inktpatronen en toners belanden niet in de vuilnisbak, maar Stichting Kika ontvangt er een mooie vergoeding voor.
  • Onze eigen plantenkas op de daktuin. Hier groeien allerlei kruiden en andere zaken die de koks kunnen gebruiken in de gerechten van onze menukaart.
  • Wij gebruiken geen plastic rietjes in onze hotels. Onze rietjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar PLA plastic.
  • Collect a cup: Koffiebekers worden bij ons apart ingezameld in een speciaal daarvoor bestemde bak. Van de bekers wordt in een gespecialiseerde fabriek toiletpapier gemaakt!

Uiteraard is dit slechts een greep uit onze duurzame activiteiten. Er zullen er nog vele volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

JOUW VOORDELEN

Beste prijs garantie
Minimaal 10% lagere kamerprijs
Arrangement inclusief Efteling entree
De meest flexibele annuleringsvoorwaarden
Exclusieve deals met kortingen oplopend tot 20% korting